Chrupiąca autorska pizza
Decydując się na pizzę w menu wiedzieliśmy, że nie chcemy być kolejną restauracją serwującą pizzę neapolitańską, dlatego wprowadziliśmy autorski twist, dzięki któremu nasza pizza ma cienkie i chrupiące ciasto, które fermentuje minimum 48h. Używamy włoskich składników najlepszej jakości, które uzupełniamy polskimi, sezonowymi dodatkami.
Pizza w SZUMIE
Pizza
Do przygotowania pizzy używamy ciasta, które fermentuje minimum 48 h. Dzięki temu nasza pizza jest chrupiąca!
-
FOCCACIA 🍃 14
oliwa czosnkowa, rozmaryn, sól maldon
-
MARGHERITA 🍃 33
pomidory, mozzarella fior di latte, grana padano, bazylia, oliwa
-
DIAVOLA 43
pomidory, mozzarella fior di latte, salami piccante, płatki chilli, bazylia, oliwa chilli
-
QUATTRO FORMAGGI 🍃 39
mozzarella fior di latte, taleggio, grana padano, gorgonzola piccante, prażone orzechy, kolorowy pieprz
-
COTTO 41
pomidory, mozzarella fior di latte, prosciutto cotto, grana padano, bazylia, oliwa czosnkowa
-
SALAME 47
pomidory, mozzarella fior di latte, gorgonzola piccante, salami, miód
-
LA BUFALA 🍃 39
pomidory, mozzarella di buffala, pesto bazyliowe
-
SPRING ONION 41
sos BBQ, mozzarella di bufala, guanciale, czerwona cebula, dymka
-
CRUDO 45
pomidory, mozzarella fior di latte, prosciutto crudo, grana padano, rukola, oliwa cytrynowa
-
CALOFIORNIAN KICK 45
sos na bazie gochujang i orzechów ziemnych, czosnek konfitowany, straciatella, pepperoni, jalapeño
-
Przy grupach od 5 osób doliczamy 10% serwisu
Nie dzielimy rachunków, ale jeśli macie ochotę zapłacić osobno wystarczy nas wcześniej o tym poinformować